lördag 19 mars 2011

Den nakne mannenJag lägger ner en del tid på att se på TV. Föga utvecklande, men ska man vara optimistisk så kan det göra dagen bättre. Hur som helst. I ett avsnitt av How I Met Your Mother finns konceptet "The Naked Man". Queenie skrev om samma sekvens men jag reagerade annorlunda.

Tricket ska fungera två av tre gånger. Ted lyckas, Barney misslyckas, Lily lyckas. Vänta lite nu. (Det är en komedi, men det är kul att diskutera saker, okej.) Om Lily räknas skruvas statistiken totalt.

Antag att kvinnor lyckas alla gånger (Lily antyder att det är lätt för kvinnor). Antar man sen att kvinnor försöker lika ofta som män minskar chansen att lyckas för män till 1/3. Vid det här laget är det rena spekulationer, men jag vill gissa att kvinnor använder The Naked Man oftare än män i det verkliga livet. Plötsligt har män inte så bra odds! Raeg.

Tittar man på experimentvärdena (Ted, Barney, Lily) har män en chans att lyckas på 1/2 och kvinnor 1/1. Värdena är speciellt hemska i och med att Lily använder tekniken för sin äkta make. Naturligtvis talar Mitch utifrån sin egen erfarenhet när han säger 2/3, men det ursäktar inte att avsnittets demonstration av hur tekniken appliceras är vedervärdig. Sen blir jag ju inte sur på allvar av en TV-serie. Men ändå!

(Inlägget dedikeras till Emil.)

5 kommentarer: