torsdag 24 mars 2011

Serier och pengar
Ibland blir man sugen på att köpa saker. Som bekant lever jag ett strikt liv utan materiella ting, men... Jag gillar serier. Vem gillar inte serier? Ska inte kalla mig för serienörd, för då kommer någon med koll visa mig how it's done och det vill jag inte, men ändå.

När jag var yngre prenumererade jag på Kalle Anka. 52 nummer för 1295 kr verkar vara det som gäller. När jag slutade prenumerera var det ungefär en årslön, så det känns som ett rätt förståndigt beslut egentligen. Nu drar jag in lite mer, men är ändå tveksam.

Det är liksom. 25 kronor för ett nummer. Varje gång jag fick ett nummer Kalle Anka & C:o skulle jag tänka "nej men där har vi ju min tidning för 25 kr" och varje gång jag läst ett nummer skulle jag tänka "jaha, var det värt 25 kronor då?". Sen skulle jag plocka fram ett Excel-dokument och utvärdera underhållningsvärdet per krona och komma fram till att "njaa, Kalle Ankas Pocket hade nog varit ett bättre val" (rätt mycket bättre s/kr med). Detta är något jag skulle komma fram till ca v. 3 och sen är det bara att sitta och vänta ut 49 nummer av suboptimal underhållning. Och det är därför jag inte köper saker.

(18 nummer för 449 kr (Bamse) ser billigare ut än 52 för 1295 men blir egentligen 19/468 kr dyrare per nummer. Inte okej någonstans.)

4 kommentarer:

 1. Air Baltic? <3

  SvaraRadera
 2. Återanvänder papper för naturen... (Fast det egentligen borde brännas :@@@)

  SvaraRadera
 3. Men när du är en rik ingenjör då? :D ska prenumerera på alla då? Även fast det inte är värt det jämför med underhållningsvärdet?

  SvaraRadera
 4. Alltså det är ju farligt nära! Att jag ska köpa saker alltså.

  SvaraRadera