söndag 10 april 2011

Musik 2

Blev medlem på Emocore för ett tag sen. Hade tråkigt, så fyllde min profilsida med lite diverse lögner. Allt är inte lögner. I alla fall fanns en ruta där man skulle fylla i sina favoritband. Ni kan inte finna någon annan som är mer alternativ än vad jag är, jag lovar. Jag står precis på gränsen mellan att känna gemenskap med vanliga människor och känna gemenskap med emos. Alternativitet är (här) en skalär, och jag ligger på maxvärdet.


Fyllde i Hans Zimmer. Han är en rätt bra kompositör, Lejonkungen-soundtracket var nice. Men hade inte tänkt så mycket på vilka mina favoritartister är. Nu har jag det. Blev förvånad. Tänkte länka lite musik, lyssna några sekunder åtminstone!

Tenmon


En kompositör. Sa favoritartister, men kompositörer räknas med (och band). Hade inte tänkt skriva något kort alls om vem han är, utan går direkt på varför hans musik är så grym. Han har gjort soundtracket till  har tänkt igenom mina favoritfilmer lika lite som jag tänkt igenom musik, men det här är en av dem 5 centimeter i sekunden, som musiken i klippet kommer ifrån. Mina känslor till musiken är utan tvekan kopplade till filmen, men han har gjort fler soundtracks och alla är grymma. Piano är grejen.

Hideki Taniuchi
En till kompositör. Har också gjort soundtracks till riktigt grymma serier. Fast när Tenmon får hjärtat att gråta får Taniuchi blodet att koka(~~~~)! Han gör grejer med gitarr som ingen annan kan. Finns väl inte mycket mer att säga än att jag planerar att se någon halvkass samurajserie bara för ljudupplevelsen.

Säkert!

En faktisk artist platsade på listan. Hon är dock inte inkvoterad på något sätt, hon är bara så bra. Fick jag i skoluppgift att beskriva henne skulle jag skriva "poetiska texter och slagkraftigt ackompanjemang", och ungefär så är det också. Mer målande är att jag inte lyssnar på den första skivan. Blir för ledsen. Bra musik.

Ni som gissade prickade in många artister som jag tycker är riktigt bra, insåg bara när jag tänkte efter att ingen av dem är en favorit. Slår vad om att ni inte trodde det om mig! Det gjorde inte jag i alla fall.

5 kommentarer:

 1. Fusk, jag sa ju det till dig typ i förrgår :P

  SvaraRadera
 2. Haha, skulle faktiskt gissat henne ändå :3 Du har sagt ett flertal gånger att du blir fett ledsen av hennes musik och att det är synd eftersom den är så bra :3

  SvaraRadera
 3. EMOCOREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
  Lögner <3
  Pianomusiken var fin :$

  SvaraRadera