fredag 10 juni 2011

Det här inlägget heter inte "Harry Krukmakare" för det vore en usel titel hallå seriöst

Lovar och svär, fick inte idén av Queenies inlägg! Utan jag såg Harry Potter och dödsrelikerna: del 1 med mitt gäng för någon vecka sen (på Bäckby!). Jag hade sett filmen en gång förut och blev påmind om lite grejer jag reagerat på tidigare. Det här är varken en recension eller ens en kritisk analys, utan mest gnäll! Antecknade lite.

Först: Innan avresan från Harrys plejs skämtar någon om att Bill Weasley tycker om blodig biff. En kul referens till Bills tillstånd, förutom att det egentligen inte är komiskt alls utan bara ett faktum. Känns fel.


Harrys humörsvängningar känns väldigt melodramatiska. Inte för att han aldrig var dryg i boken, men det är outhärdligt. Wangstigt värre. Vidare: Ron och Hermione blir ihop i slutet, vi fattar :SsS Förebådande detaljer är bra, men det går helt över styr. Scenen där de två spelar piano, vad är grejen egentligen? Alltså nog för att den här filmen är övertydlig med allting, men man kunde dra ner på spänningen där ett antal snäpp och ändå hinta relationen så att alla över 12 skulle förstå.

Slutgiltligen, vad hände med vildmarkslivet? Okej, de tältade lite, men det var grymt i boken ju. När jag läste den delen när boken var ny blev jag sugen på att gå ut i skogen och leva på naturens rikedomar, men det känns som att den fick alldeles för lite fokus i filmen. Av filmens avbildning blev jag sugen på att tälta i trädgården på sin höjd, hahah.

Ska tillägga att jag ändå tycker att det här är den överlägset bästa Harry Potter-filmen, och faktiskt en rätt bra film i sig. Jag råkar veta att minst två raging Harry Potter-fans läser bloggen och att många har bättre koll på Harry Potter än vad jag har, så för att slippa bli "sönderägd" låter jag bli att låtsas som att jag har rätt om allting. Så skriv nu kommentarer och egna tankar. I fall att ni absolut inte kan hejda er, skicka ett hotbrev istället eller nåt!

2 kommentarer:

  1. Skriver ett hotbrev nu!

    SvaraRadera
  2. Förstår varför du stör dig på de detaljerna, men håller med om att den är riktigt bra :) Dessutom får du tänka på att även barn älskar HP!

    SvaraRadera