fredag 8 juli 2011

Arboga

Som jag sagt till någon eller några hade jag redan cyklat till Arboga och tillbaks när jag la upp det förra cykelinlägget. Fanns inte så mycket att säga om det, så lägger upp lite listor jag klurade på på vägen istället. För sammanhangets skull ska jag skriva att det tog 10 timmar och 120 kilometer.

Topp 4 saker man inte tror att man ska få ont i av att cykla
4. Ryggen - Kanske naturligt, men kom ändå som en överraskning.
3. Armarna - De blev lite stela...
2. Fötter - Vad gör fötterna egentligen när man cyklar? Sitter still typ. Mina skor är typ trashade med, funderar på att köpa något dyrare när jag byter ut dem.
1. Rumpa - Alltså aj! Jag satte mig på sängen när jag kom upp på mitt rum, och det gjorde ont. Fast jag har dubbla madrasser.

Topp 3 läskiga saker jag stötte på
3. Ljus - När det är helt mörkt ute ser det ut som att alla tåg åker rakt mot en. Lite läskigt. Samma sak med bilar med helljus, det blir lite "slutet av tunneln" där.
2. En stövel - ???
1. EN ÄLG - Tror det var en älg i alla fall. Först tänkte jag häst, sen gris. Det var inte helt olikt en ko heller, nu i efterhand. Jag kan inte vara helt säker faktiskt, men beroende på situationen kan det ju faktiskt vara lite farligt att komma i närheten av dem. Så det var lite läskigt.

Finns inte i förorten: internet - Man kunde tro att bönder skulle vara dåliga på säkra nätverk, men tydligen inte.
Finns i förorten: döda djur - Det fanns typ ett på eller vid sidan av vägen för varje liten stad jag åkte igenom. Hahaha.

3 platser där jag cyklade vilse (i kronologisk ordning)
3. Köping - Jag hade ingen som helst aning om att Köping var en stad. Det är sant. De hade Lindex. Blev så chockad över frånvaron av bönder att jag blev vilse i Köping centrum (Köping har ett centrum!) i en timme.
2. Arboga - Precis när jag kommit in i Arboga såg jag en pil mot centrum, men det var en lögn, för Arboga har inget centrum. Inte vad jag hittade när jag cyklade runt 45 minuter och letade i alla fall! Arboga hade någon slags industribyggnad.
1. Västerås - För jag var rätt virrig vid det laget.

Väl i Västerås på McDonald's Stenby träffade jag lite folk. Jag ignorerade dem, för de såg inte ut som några jag kände, men det slutade att jag satt med dem en stund och såg drogad ut. När jag kom hem åt jag två ägg och en liter vatten.

Jag har fortfarande lite ont i benen så här två dagar efter, men tänker mig att jag ska kunna använda dem igen imorgon åtminstone. Det känns inte längre som en bra idé att försöka åka till Örebro, sova och ta mig hem dagen efter, så jag skippar nog det. Tänkte åka österut nu. Till Stockholm, och vidare.

6 kommentarer:

 1. Nicklas (Haplo)9 juli 2011 12:20

  Haha älskade delen om köping xD

  För övrigt är du fan galen. Orka cykla så långt bara för att. :s

  SvaraRadera
 2. Jag älskar allt med det här inlägget. Framförallt listorna, men fortfarande ALLT.
  <3!!

  SvaraRadera
 3. Hur lång tid tog det att cykla från startpunkt till Arboga och sedan tillbaka igen? Eller cyklade du hela sträckan non stop? o.O

  SvaraRadera
 4. 10 timmar! Fast jag cyklade ju inte effektivt hela tiden så klart, åkte runt lite slött i Köping som sagt, och tog matpaus några kilometer hemifrån. Så det var inte non stop, men jag stannade inte för att vila eller så.

  Nicklas och Sara: <3

  SvaraRadera
 5. Wow, häftig grej att göra :) Du måste ha jättebra kondis!
  Gillar inlägget förresten ^^

  SvaraRadera
 6. Nej nej, bara viljestyrka. Kul att du gör det!

  SvaraRadera