torsdag 22 november 2012

Bra etiketter del 3

Vet inte hur länge man kan fortsätta på det här temat. Men alla etiketter jag kommit på hittills har varit helt klockrena exempel i alla fall, så.

För några veckor sen såg jag The Social Network igen för andra gången på tre dagar (not: vet att jag har vänner som faktiskt är filmintresserade, men det här är mycket för normala personer ååh). Jag tyckte fortfarande att den var bra, det gjorde Felix med. The Social Network är en av mina favoritfilmer, typ 9/10. Men då är det allra bästa med den soundtracket, för det är närmare 10/10.

kawaii

Trent Reznor (Nine Inch Nails) skapade för ett tag sen sin egna etikett, The Null Corporation (där han släppte soundtracket (det var underförstått)). Han låg tidigare på Interscope, som faktiskt släppt ett par bra grejer (Lady Gaga, 2Pac) men också massor och massor av skräp eftersom att det är ett smutsigt major label (låtsassvenska: större etikett).
 
Till saken hör att Reznor kritiserade Interscope för att de sålde hans skivor för dyrt, och har sen han lämnade Interscope för The Null Corporation släppt hur mycket som helst helt gratis (bland annat NIN:s senaste album). Ännu bättre är att det är släppt med Creative Commons-licens vilket i stort sett innebär att man får göra precis det man vill det som man borde få göra med all intellektuell egendom. Så vitt jag vet uppmanar Kapten Röd fortfarande publiken att om de gillar den ladda ner musiken från The Pirate Bay på sina spelningar. Det är seriöst nog för att jag skulle lyssna på vilken artist som helst oavsett hur skräpig musiken är.

Jag har redan lagt ut hur många TSN-låtar som helst (2?), så lägger en låt från Ghosts I-IV här. Det är lika bra.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar