onsdag 10 augusti 2016

Sitt- vs. ståkissande

Nu har jag fått nog av MISANDRIN!!!!!! i samhället! Nä okej kanske inte, men rätt ska ändå vara rätt, så här kommer en förklaringsmodell till varför herrtoaletter är så smutsiga.
  1. Ibland missar man. Man kan håna de som kissar utanför ringen hur mycket man vill, men jag är övertygad om att varje människa som står upp och kissar någon gång träffar fel!
  2. Ibland torkar man inte upp. Av olika anledningar, som att man själv inte märker att man missat eller har väldigt bråttom.
  3. Om det redan är smutsigt torkar man inte upp. För de flesta städar inte en toalett spontant.
Som en konsekvens av den här följden av (väldigt mänskliga) steg blir herrtoaletter mer och mer smutsiga. Så på den punkten tror jag inte att kvinnor är moraliskt överlägsna män, trots att vissa kanske har den uppfattningen. Jag vet om att det här inte är ett av de större samhällsproblemen.


Den retoriken är
också, förutom andra problem, transexkluderande. Det är dåligt! Ett förslag är att slå samman herr- och damtoaletter till unisextoaletter för att inte vara transexkluderande. Det har dock konsekvensen att den stora majoriteten av gruppen kvinnor, ciskvinnorna, missgynnas till förmån för transpersoner när de blir tvungen att dela toalett med män.

Ett annat förslag är att gå från herr- och damtoaletter till sitt- och ståtoaletter. Det verkar bättre, men jag anar att det kan hända att ståkissare använder sittoaletterna ändå, och det blir mest synd för de som inte kan stå upp. Så det är en mångbottnad fråga!

PS. Det är en myt att det finns några hälsofördelar med någon av varianterna.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar