torsdag 31 maj 2018

Pre-P2

Har lyssnat mycket på radio på sistone. Det började med att jag blev sugen på att sätta mig in i klassiskt, och kom till slut fram till att det är en bra startpunkt att sätta på P2. Så dog mitt intresse för popmusik ut på en dag när jag började lyssna på radio om dagarna. Ganska trist, men det kommer nog tillbaks. Här kommer sju album jag hann lyssna på innan dess.


Hospitalet har en nära koppling till Vapnet och en hel radda andra grupper som jag minns det, och jag lyssnade på alla i en veva. Hospitalet var väldigt ojämnt eftersom de bytte genre mellan varje släpp, och på det här kombinerade de poppen med massor brus, vilket blev bra i just det här fallet!


Det här var innan akademien blev högaktuell, och General Knas via bandet passade på att göra reklam för sin nya singel. Jag hade perioder då jag lyssnade på svensk hiphop och reggae, så då var ju den här fusionen given. Ungefär som resten av Svenska Akademiens album, dvs bra (återanvänd formulering).


Efter det identitetsmässiga fiaskot med En plats i solen flydde jag (som alltid) till Tillbaka till samtiden. Det svek inte, så tror jag håller det som etta tills vidare.


Som med mycket annan Rate Your Music-core så tycker jag det här albumet är bra, men att det är lite godtyckligt att kalla det bland de bästa någonsin. Men det är bra, väldigt bra.


När jag såg Purity Ring på Emmaboda sa jag till en vän i närheten att det var den bästa spelningen jag någonsin varit på. Han tyckte jag tog i lite. Kanske, men har inte varit på jättemånga spelningar, så det kanske var sant ändå! Albumet är ungefär så bra, men jag har lyssnat på fler album.


Lyssnade om på det här ganska nya albumet för att jag kommit över vinylutgåvan av Facit med ett bonusspår, och därför tänkte lyssna igenom den. Tycker nog att det här är det sämsta Säkert!-albumet, men ändå väldigt bra.


Mest en ursäkt för att få lyssna på Lush Life. Och Symphony! Tycker singlarna är rätt okej också, men främst väldigt deppigt med all filler på detta album.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar